تجهیز مطب و کلینیک

مشاهده نمونه پروژه ها

پایگاه دانش

مقالات و خبر‌های تخصصی رایگان

هوگرسام

دوره‌های تخصصی و آموزشی

هوگرسرویس

نصب، تعمیر و نگهداری تجهیزات

بر اساس سازنده (برند)

ترتیب بر اساس:

اسکنر داخل دهانی

اسکنر داخل دهانی

اسکنر داخل دهانی شیوه ای نوین برای تصویر برداری دیجیتالی دندان است که آن را جایگزینی برای قالب گیری عنوان کرده اند. مزیت این دستگاه ها عدم استفاده از خمیر قالبگیری، کاهش خطاهای دستی، نمایش دقیق شکل دندان ها و همچنین ایجاد نکردن احساس بد در دهان بیمار است.

این تکنولوژی جدید به علت دقت بالایی که دارد، خروجی با کیفیت تری نیز ارائه می دهد. اسکنر ها، اغلب پرتابل هستند و با یک طیف مشخصی از نور های مرئی سروکار دارند. درون این نوع اسکنر یک دوربین، یک کامپیوتر و یک نرم افزار وجود دارد. این نرم افزار، داده های دیجیتالی که توسط دوربین به آن داده شده را پردازش می کند. روش کار اسکنر دهانی به این شکل است که دندانپزشک، ابتدا میله را در داخل دهان بیمار به حرکت در می آورد و این میله یا همان اسکنر به طور خود کار به پردازش دندان ها، اعم از شکل و محل استقرار آن ها مشغول می شود.

فرآیند اسکن کردن، تنها یک تا دو دقیقه به طول می انجامد و این موضوع سبب صرفه جویی هزینه و زمان دندانپزشک و بیمار می شود. البته اسکنر هایی نیز وجود دارند که زیر یک دقیقه، دندان ها را پردازش می کنند. همچنین، دندانپزشک می تواند، تصاویر پردازش شده از طریق اسکنر را بر روی مانیتور کامپیوتر خود، مشاهده کند یا حتی برای مشاهده دقیق تر آن را بزرگنمایی کند.

کاربرد های اسکنر ها

استفاده از اسکنر ، موجب شده تا بتوان اطلاعات دقیقی از جایگاه دندان ها بدست آورد. از این جهت، دندانپزشک با کمک داده های دریافتی از اسکنر ، قادر است تا کارهایی از قبیل ساخت پروتز دندانی، بریج دندان، ایمپلنت دندان و … را با روشی ساده تر و دقیق تر به انجام برساند. اسکن داخل دهان، تعداد زیادی از مشکلات را حل می کند. اما عمده کاربرد این اسکن ها در قالب گیری است. مثلا در قالب گیری برای  ایمپلنت دندان ها، مورد استفاده هستند.

از دیگر کاربرد های اسکن، می توان به ساخت پروتز دندان نیز اشاره کرد. دندانپزشک با استفاده از اسکنر مورد نظر به طور کامل بر فضای داخل دندان و فضاهای کناری آن تسلط می یابد. این گونه می تواند پروتز کارامد تری تولید کند. علاوه بر کاربرد های گفته شده، اسکنر در بریج، انواع روکش، لمینت و بسیاری چیز های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از اسکنر های باعث شده تا مشکلات ناشی از روش های سنتی مانند ایجاد حباب در حین قالب گیری، حساسیت به دما، زمان بر بودن و… از بین بروند.

ویژگی های اسکنر داخل دهانی

  • AL یکی از مواردی است که اخیرا وارد رشته دندانپزشکی شده است و به کار اسکن دیجیتال، سهولت بخشیده است. اسکنر ها با داشتن هوش مصنوعی، می توانند پوسیدگی دندان ها را ردیابی کنند. همچنین باعث طراحی تاج دندان در مدت زمان بسیار کوتاه می شوند.
  • اسکنر های داخل دهان معمولا بی سیم هستند. همچنین قابلیت کنترل کنندگی نیز دارند؛ یعنی دندان پزشکان می توانند تصاویر ارائه شده را برای تشخیص بهتر در هر زاویه ای بچرخانند.
  • اسکن رنگی، یکی دیگر از ویژگی های مهم اسکنر داخل دهانی است. برای افزایش کیفیت درمان، ادغام یک سیستم دیجیتال که دارای اسکن رنگی است بسیار حائز اهمیت است. چرا که استفاده از اسکنر تک رنگ، تشخیص پزشک را محدود می کند. اما اسکنر های رنگی، یک دید روشن و واضح از دهان بیمار می دهند.
  • سایز اسکنر داخل دهانی، اغلب دوبرابر مسواک برقی است و طوری طراحی شده که به راحتی به داخل دهان وارد شود.
  • اسکنر داخلی دهان، قابلیت تشخیص و برش قسمت های غیر ضروری در اسکن را دارد.