تجهیز مطب و کلینیک

مشاهده نمونه پروژه ها

پایگاه دانش

مقالات و خبر‌های تخصصی رایگان

هوگرسام

دوره‌های تخصصی و آموزشی

هوگرسرویس

نصب، تعمیر و نگهداری تجهیزات

بر اساس سازنده (برند)

ترتیب بر اساس:

ساکشن مرکزی

ساکشن مرکزی

ساکشن مرکزی: دستگاه ساکشن دندانپزشکی(Suction) یا وکیوم پمپ (Vacuum Pump) دستگاهی است که توسط پمپ مکش و با ایجاد خلاء ، باعث ایجاد فشار منفی شده و هوا و مایعات را به دورن می‌کشد. از این وسیله برای خارج کردن مایعات مترشحه از شکاف ایجاد شده برای جراحی ها و نیز هر جا که حجم مایعات خارج شده از بدن بیمار بالا باشد ، استفاده می شود. به همین دلیل این وسیله از آلوده ترین تجهیزات مورد استفاده در مراکز درمانی است. تکنیک های مختلفی برای انجام عمل ساکشن وجود دارد ، از جمله عمل جاروب کردن هوا (سیستم مکانیکی) ، یونیزه کردن (سیستم الکترومغناطیسی) ، استفاده از لیزر و … ساکشن‌های مختلف با توجه به تکنولوژی متفاوت و بسته به نوع کارآیی در جهان تولید می شود. یکی از انواع ساکشن‌ها ، ساکشن‌های پزشکی است.

ساکشن دندانپزشکی شامل یکسری وسایل و تجهیزات دندانپزشکی است که به منظور مکش بزاق دهان و خونی که در حین جراحی ایجاد می شود به کار می رود. این وسیله در طول زمان جراحی یا عملیات دندانپزشکی ، در داخل دهان بیمار قرارداده می شود و با مکش مواد داخل دهان، از ورود آن به بدن بیمار جلوگیری میکند. این دستگاه، یکی از کارآمدترین و البته اصلی ترین دستگاه در دندانپزشکی است که بدون آن امکان ادامه عملیات جراحی امکان پذیر نمی باشد.

انواع ساکشن‌های دندانپزشکی

به طور کلی سه نوع ساکشن دندانپزشکی داریم:

1- ساکشن آبی یا همان بزاق کش

2- ساکشن هوایی یا حجم بالا

3- ساکشن برقی

ساکشن آبی یا بزاق‌کش، دقیقاً همان‌ کاری را انجام می‌دهد که از نامش برمی‌آید. این نوع ساکشن، بزاق دهان بیمار را خارج می‌کند و در بسیاری از مواقع، دندانپزشک آن را طوری در دهان بیمار می‌گذارد که تمام بزاق دهان او را تخلیه کند.
نوع دوم، ساکشن هوایی یا حجم بالا است که دستیار، آن را نزدیک موضعی که دندان‌پزشک مشغول کار بر روی آن است نگاه می‌دارد تا تمام مواد، مایعات و خرده‌های باقی‌مانده از ترمیم دندان را جمع کند. شکل کار این ساکشن، مانند یک جاروبرقی قوی است که خرده‌‌های موادی که در دهان بیمار باقی مانده را بدون اینکه دندان‌ها را لمس کند به داخل خود می‌کشد.

ساکشن دندانپزشکی آبی یا بزاق کش

این ساکشن وظیفه جمع آوری بزاق دهان و همچنین خونی که دراثر جراحی، ترمیم یا کشیدن دندان ایجاد میشود را برعهده دارد. از معایب این ساکشن این است که در هر بار استفاده حجم زیادی از آب را به هدر میدهد و از آنجایی که در طول روز برای همه بیماران نیاز به استفاده از این ساکشن وجود دارد، حجم هدررفت آب در آن بسیار بالا و در هر دقیقه برابر 8 تا 13 لیتر می باشد. به دلیل معایب این ساکشن ها، توصیه ما به شما جایگزین کردن ساکشن های بادی یا برقی با ساکشن های آبی است.

ساکشن دندانپزشکی هوایی

از انواع رایج ساکشن های دندانپزشکی، ساکشن دندانپزشکی هوایی یا همان ساکشن حجم بالا می باشد. این ساکشن با قرارگرفتن در مجاورات محل ترمیم دندان، کلیه ترشحات ، مایعات و خرده های دندان را همانند یک جاروبرقی جمع آوری میکند. این ساکشن دارای قدرت مکشی برابر با 10 تا 15 برابر ساکشن آبی است. قابل ذکر است که هوا در این ساکشن با قدرتی برابر 150 تا 200 کیلومتر در ساعت در جریان است. این ساکشن قادر است خرده های اضافی موجود در دهان را از فاصله 10 تا 15 میلیمتری جمع آوری نماید.