تجهیز مطب و کلینیک

مشاهده نمونه پروژه ها

پایگاه دانش

مقالات و خبر‌های تخصصی رایگان

هوگرسام

دوره‌های تخصصی و آموزشی

هوگرسرویس

نصب، تعمیر و نگهداری تجهیزات

بر اساس سازنده (برند)

ترتیب بر اساس:

آمالگاماتور

آمالگاماتور 

آمالگاماتور دستگاهی برای ترکیب و تولید آمالگام مورد نیاز برای ترمیم و پرکردن دندان است. کلمه آمالگام به معنی آلیاژ دو یا چند فلز است. در دندانپزشکی برای ترمیم و پرکردن دندان از ماده ای به نام آمالگام استفاده می شود. این ماده خود از ترکیب فلزهایی مانند جیوه، نقره، مس، سرب و … بوجود می آید. ماهیت جیوه بگونه ای است که ترکیب آن با مواد دیگر منجر به سفت شدن ماده تولید شده در مدت زمان کم می شود. برای جلوگیری از این فرایند آمالگام پودری و بدون جیوه تولید شده و در هنگام استفاده توسط دندانپزشک با جیوه ترکیب می شود. ترکیب آمالگام با جیوه باید طوری انجام شود که ماده نهایی کاملا همگن باشد و این کار بصورت دستی در مدت زمان کم مشکل است. دستگاه آمالگاماتور در اینجا به عنوان همزن عمل نموده و جیوه و آمالگام را بصورت اصولی و در مدت زمان کم ترکیب می نماید.

نحوه عملکرد دستگاه آمالگاماتور دندان پزشکی

در این دستگاه دو مخزن وجود دارد که از یکی برای ریختن جیوه و از دیگری برای آمالگام استفاده می شود. مقدار و درصد ترکیب آمالگام و جیوه توسط اهرم دستگاه مشخص می شود.سپس دو ماده به بخش همزن ارسال شده و با سرعت مخلوط می شوند. در آخر ماده آماده در خروجی دستگاه در دسترس قرار می گیرد.

اجزای دستگاه

  1. قسمت مخلوط کن
  2. مخزن
  3. موتور الکتریکی
  4. گیره
  5. ضامن الکتریکی
  6. پیچ تنظیم
  7. درپوش محافظ
  8. میکروسوئیچ ایمنی
  9. تایمر (آنالوگ و دیجیتال)

لازم به ذکر است این اجزا با توجه به نوع آمالگاماتور ممکن است وجود داشته یا نداشته باشند.

انواع دستگاه آمالگاماتور :

۱- آمالگاماتور کپسولی

درنوع کپسولی آمالگاماتور، کپسول در محل گیره کپسول گذاشته میشود و امکان تنظیم مقدار پودر و جیوه نیست، زیرا شرکت سازنده مقدار واحد آمــالـگــام و جـیــوه را تعیین کرده است و درون کپسـول قرار داده شده است و این مدل تنظیم خاصی ندارد.در این کپسول یک پرده نازک قرار دارد که جیوه را از پودر جدا می‌کند، هنگامی که دستگاه شروع به کار میکند پرده از بین رفته و پورد و آمالگام باهم ترکیب می‌شوند.

2- دستگاه آمالگاماتور ترکیبی (پودری)

آمالگام به صورت پودر است و برای تبدیل آن به خمیـر، جیـوه بـا آن مخلـوط مـیکننـد. در داخـل دسـتـگـاه مـخـزنهـای مـجزایی برای ریختن آمالگام و جیوه وجود دارند. ابتدا آمالگام و جیوه را داخل مخزنهایشان میریزند و با استفاده از اهرم یا کنترل کننده درصد ترکیب آنها با هم را مشخص میکنند. سپس این مواد به مقدار تعیین شده وارد همـزن مـیشـونـد و در نهـایـت مخلـوط حـاصـل به خـــروجـــی دسـتـگـــاه رفـتـــه و مـــورد اسـتـفــاده قــرار میگیرند. دراین نوع دستگاه میزان پودرآمالگام متغییر است که پیچ تنظیم آن در بغل دستگاه قرار گرفته است ولی مقدار جیوه همیشه ثابت است. هرچه پیچ تنظیم به طرف مثبت باشد پودر بیشتر و به طرف منفی پودر کمتر است.

3- دستگاه دو کاره (پودری و کمپسولی)

این مدل از دستگاه ها هر دو کارایی را دارا میباشند.