تجهیز مطب و کلینیک

مشاهده نمونه پروژه ها

پایگاه دانش

مقالات و خبر‌های تخصصی رایگان

هوگرسام

دوره‌های تخصصی و آموزشی

هوگرسرویس

نصب، تعمیر و نگهداری تجهیزات

بر اساس سازنده (برند)

ترتیب بر اساس:

دستگاه جرمگیری

دستگاه جرمگیری

از دستگاه جرمگیری دندانپزشکی (Cavitron) برای جدا کردن و از بین بردن جرم و پلاک روی دندان و داخل لثه با شکستن جرم دندان استفاده می شود. اساس کار این دستگاه، امواج (اولتراسوند) فراصوت است. دستگاه کویترون دارای یک هندپیس است که یک قلم بر روی آن نصب می شود. هدف کلی در دستگاه کویترون، مرتعش کردن نوک قلم است، که به وسیله ارتعاش آن جرمگیری صورت می گیرد. نوک قلم نصب شده بر روی هندپیس در محدوده فرکانسی 25 تا 30 کیلو هرتز ارتعاش می کند. روزنه باریکی در نوک قلم وجود دارد که در هنگام استفاده از دستگاه، آب از طریق آن به نوک قلم پاشیده می شود و به دلیل ارتعاش، آب به صورت اسپری پخش شده و حباب تشکیل می شود. آب اسپری شده علاوه بر خنک کردن دندان و سرد نمودن قلم باعث سایش شده و به عمل جرمگیری کمک می کند.

جرمگیری یکی از ضروری ترین درمان های دندانپزشکی است. پلاک میکروبی،مهم ترین عامل ایجاد بیماری های لثه و پوسیدگی های دندانی است. به علت سطح ناصاف جرم های دندانی، تشکیل پلاک های میکروبی بر روی آن ها بیش از دندان است و با مسواک زدن نیز نمی توان این پلاک ها را حذف کرد. از طرفی جرم ها باعث بوی بد دهان و بد شکلی دندان ها و نیز تخریب لثه و لق شدن دندان ها می شوند. از این رو،بسیار مهم است که جهت جرمگیری و معاینات دوره ای به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنیم.

انواع جرم های روی دندان:
  • تغییر رنگ هایی که بر روی دندان قرار دارد، در واقع پوسیدگی هایی است که معمولا به صورت سیاه رنگ بر روی دندان مشاهده می شود و در حالت های پیشرفته، به صورت حفره در می آید.
  • تغییر رنگ هایی که در ساختمان خود دندان وجود دارد و معمولا دائمی است، با جرم گیری پاک نمی شود.
  • تغییر رنگ های ناشی از مواد غذایی که به طور معمول مصرف می شود و رسوباتی که بر روی دندان تشکیل می شود که به آن جرم می گویند.

انواع دستگاه کویترون (جرمگیر)

جرمگیرهای دندان از نظر سیستم ایجاد ارتعاش به سه دسته تقسیم می شوند:

  • جرمگیر اولتراسونیک القایی: در این نوع دستگاه ها، ارتعاش به وسیله سیم پیچ القایی بدنه و ورقه های مغناطیسی تراکمی قلم کویترون ایجاد می شود.
  • جرم گیر اولتراسونیک پیزوالکتریک: در این نوع دستگاه ها، با استفاده از خاصیت کریستال هاى پیزوالکتریک مانند کوارتز که با ورود نیروى الکتریسیته به آن ها موجب ایجاد نیروى مکانیکى مى شود، ارتعاش پیوسته اى تولید مى شود. در این نوع دستگاه ها، حرکات ارتعاشى قلم به صورت عمودى است و حرکت افقى ندارد و همچنین کریستال آن ها، حرارت کمترى ایجاد مى کند.
  • جرم گیر اولتراسونیک هوایى: در هندپیس این نوع دستگاه ها، با استفاده از هواى فشرده ارتعاش ایجاد مى شود و توسط محور مرکزى توخالى که در آن آب در جریان است، ارتعاش به نوك قلم منتقل مى شود.