لیزر در دندانپزشکی

آخرین بروز رسانی: 23ام خرداد, 1397
520

بازدیدها

2

بازدیدهای امروز

5

زمان مطالعه بر حسب دقیقه

لیزر در دندانپزشکی

کاربرد لیزر در دندانپزشکی چیست؟

نحوه استفاده از لیزر به چه صورت است؟

انواع لیزر در دندانپزشکی؟

لیزر دندانپزشکی چه مزایایی دارد؟

دندانپزشکی با لیزر؟

تاریخچه لیزر در دندانپزشکی؟

 

 

 

لیزر

بیش از چهل سال است که لیزر ها در پزشکی و دندانپزشکی کاربرد پیدا کرده اند و امروزه تحولات نوینی در این زمینه در حال شکل گیری است.تحقیقات اولیه در مورد کاربرد لیزر در دندانپزشکی را استاین و ساگناس در سال ۱۹۶۰ شروع کردند و استفاده از آن به عنوان فرز یا مته دندانپزشکی در تراش دندان و برداشتن پوسیدگی های آن شگفت آفرین بود اما از آن جایی که دندان عضو زنده و پالپ دندان (که در اصطلاح عموم به آن عصب می گویند)

عضو حیاتی بسیار حساسی است و آسیب های حرارتی حاصل از لیزر در پالپ دندان و بافت های پریودونتال سبب نکروز پالپ دندان (مرگ مغزی دندان) می شد؛بنابراین آهنگ فراگیر شدن کاربرد لیزر در دندانپزشکی موقتا کمی فروکش کرد و محققان را به فکر بیشتری واداشت تا راهی برای استفاده از لیزر در بافت های سخت دندان بیایند.سرانجام پس از تحقیقات گسترده محققان توانستند از لیزر های سرد و یا کم حرارت جهت برداشتن بافت های سخت دندانی و تراش دندان استفاده کنند.استفاده از اثرات گرمایی تخریبی لیزر در دندانپزشکی به صورت چاقو در جراحی بافت های نرم دهان و سایر نواحی بدن است.

لازم به ذکر است که کاربرد لیزرها در دندانپزشکی تنها به جراحی بافت های نرم  یا سخت دهان و دندان خلاصه نمی شود؛بلکه از لیزرهای با توان پایین در حالات بسیاری مانند تحریک فعالیت سلول ها؛ترمیم سلولی و بافت ها؛فیزیوتراپی ناحیه دهان؛دندان ؛فک و صورت و بسیاری از درمان های دندانپزشکی مانند تسکین و کاهش درد؛ کاهش ادم(تجمع مایعات در بافت های نرم بدن) و التهابات؛ایمونولوژی؛بی حسی وطب سوزنی استفاده می شود.

 

این روزها ، بسیار از تاثیرات شگفت آور لیزر میشنویم. لیزر بدون تردید یکی از اختراعات بسیار شگفت انگیز بشر بوده است . در بسیاری صنایع و یا بسیاری از حیطه های پزشکی این صنعت وارد شده و بالطبع در دندانپزشکی هم لیزر جای خودش را باز کرده و هر روزه شاهد حضور بیشتر کاربرد های لیزر در کلینیک دندانپزشکی هستیم. لیزر دندانپزشکی، دیگر یک رویا نیست .یک واقعیت است که در حال به وقوع پیوستن است. اما نباید تصورات غیر واقعی را چاشنی آن کنیم و اسیر تبلیغات نادرست شویم.
در مجموع لیزر (laser) یک مخفف است برای عبارت light amplification by stimulated emission of radiation . از مفهوم این عبارت برمی آید که لیزر درواقع یک نور تقویت شده است. نوری با خصوصیات منحصر به فرد که با توجه به طول موج خود، کارایی های متنوعی از یک کنترل درد تا جراحی و … دارد.
آنچه که در حال حاضر با عنوان لیزر وارد بازار دندانپزشکی شده است، طول موجهای قرمز و مادون قرمز هستند. این طول موجها، ایمن هستند و خطر جهش ژنتیکی و سرطان زایی ندارند.

انواع لیزر در دندانپزشکی

  • لیزرهای کم توان ( با توان کمتر از 0.5 وات) : که جهت فعالسازی بیشتر فرایندهای ترمیم سلولی ویا درمانهای ضد التهابی مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع لیزر به کار گرفته شده در کلینیک دندانپزشکی با لیزر دقیقا مثل لیزرهایی است که در فیزیوتراپی ها استفاده میشود.
  • لیزرهای پرتوان( با توانهای بالاتر از 0.5 وات): این لیزرها، همان لیزرهایی هستند که برای انواع جراحی ها و کارهای درمانی که در بالا اشاره شد مورد استفاده قرار میگیرند.

لیزر با توان پایین سطح مینای دندان را صاف؛ هموژن و براق میکند.مقاومت مینا و عاج را در مقابل پوسیدگی دندان بالا می برد و نفوذپذیری و حلالیت مینا را کاهش و میزان جذب فلوراید با مینا را افزایش می دهد.همچنین اتصال پلاک های میکروبی به سطح دندان را کاهش می دهد و به علت تراکم مواد معدنی سبب سخت تر شدن مینا و عاج می شود و به پیشگیری از پوسیدگی های شیاری سطوح جونده دندان ها به نام سیلنت تراپی؛کمک می کند و سبب اتصال هیدروکسی آپاتیت ها به مینای دندان می شود.

لیزر با توان بالا سبب تبخیر و نسبتا زبر شدن سطح مینای دندان می شودکه عامل مهمی در محکم نگهداشتن مواد ترمیمی؛رزین ها و کنده شدن دندان است.لیزر همچنین در حساسیت زدایی دندان نیز به کار می رود؛بدین صورت که توبول های عاجی دندان را مهر و موم میکند و حساسیت دندان ؛مخصوصا حساسیت به سرما را کاهش می دهد و یا از بین می برد بنابراین لیزر می تواند در غیر حساس کردن تراش های دندانی برای ترمیم پرکردگی و روکش گذاشتن دندان ونیز برای خارج کردن کامپوزیت های ترمیمی کاربرد موثری داشته باشد

 

لیزر در جراحی بافت های نرم دهان یک ابزار برش دقیق و تقریبا بدون خونریزی با حداقل تخریب بافت؛درد؛ادم و اسکار بعد از عمل است.کمبود نسبی میوفیبروبلاست ها در هنگام ترمیم زخم های حاصل از جراحی لیزری می تواند یکی از عوامل کاهش اسکار باشد.لیزر به عنوان چاقوی جراحی هم برای برش و هم برای انعقاد؛تبخیر؛سوزاندن و خارج کردن ضایعات به کار می رودلیزر می تواند محل عمل را با از بین برد میکروارگانیسم ها ضد عفونی کند و خطر سرایت عفونت به نواحی دیگر بدن و وسایل دندانپزشکی را کاهش دهد.

 

 

کاربردهای لیزر در دندانپزشکی

تشخیص پوسیدگی با مقیاس عددی

تشخیص انواع پوسیدگی، با کمک پدیده فلورسانس با کمک لیزرهای آرگون و در درجه دوم با لیزر دایود کم توان قابل انجام است. به این معنا که نور لیزر در برخورد با محصولات باکتریهای پوسیدگی ( پورفیرین ها) برخورد کرده و تولید نور فلورسانس قابل ردیابی میکنند. که این مقدار به طور معمول با یک مقدار عددی روی دستگاه نشان داده میشود. اقویترین دستگاهی که در این زمینه در حال حاضر هست، دستگاه دیاگنودنت (DIAGNOdent) هست که مزیت بسیار بزرگ آن همین نشان دادن پوسیدگی با مقیاس عددی است. اما متاسفانه موارد پاسخهای مثبت کاذب آن ، به ویژه در سطح جونده دندان ها، در مواردی که دندان بیش از حد خشک شده ویا در مواردی که روی دندان ها جرم و پلاک وجود دارد هست. به این معنا که در این موارد احتمال این که پوسیدگی وجود نداشته باشد و دستگاه اشتباها به ما بگوید که پوسیدگی وجود دارد هست. پس حتی در صورت استفاده از این دستگاه نباید روشهای قدیمی تشخیص پوسیدگی دندان را کنار گذاشت.

پیشگیری از پوسیدگی دندان

 به کمک دو نوع گران قیمت لیزر دندان Nd:YAG و یا CO2 قابل انجام است که به نوعی با ذوب کردن کریستالهای مینایی و دوباره کریستاله شدن ، نفوذ پذیری دندان را کاهش داده و جلوی ورود میکروبها و محصولات آن را بگیرد.

تراش دندان با لیزر

امروزه لیزرهای اربیوم که در بازار دندانپزشکی وارد شده اند، میتوانند بافتهای سخت مثل دندان واستخوان را تراش دهند. و این بسیار فرایند ایمنی است اگر توسط یک فرد آشنا با علم روز انجام شود. اما ایراد کار این است که اولا سرعت کار این دستگاهها هنوز به اندازه توربین نیست. بنابراین زمان تراش دندان با این انواع لیزر دندانپزشکی هنوز طولانی است. ثانیا این دستگاهها بسیار گران هستند وجهت استفاده از آنها باید شارژ زیادی پرداخت شود. اما به هرحال راهی است برای کسانی که از ترس صدای وسایل چرخنده دندانپزشکی به ما مراجعه نمی کنند. مطمینا در دهه آینده دستگاههای لیزر دندانپزشکی بسیار ایده آلی وارد بازار دندانپزشکی میشوند که ما رو از شر بی حسی وصداهای نابهنجار دندانپزشکی رها خواهند کرد.

لیزر سفید کننده دندان (بلیچینگ با لیزر)

یکی از درمانهایی که لیزردندانپزشکی میتواند در آن یاری رساننده باشد ، استفاده از لیزر جهت تسریع فرایند بلیچینگ در مطب ( office bleaching) است. دقت کنید که در سفید کردن دندان با لیزر ، لیزر به تنهایی معجزه نمی کند. اما در فرآیندهایی مثل بلیچینگ دندان
در مطب ، که فرآیندی سخت و زمان بر است، لیزر دندان بسیار کمک کننده است که سرعت درمان ما بسیار زیاد شود.یعنی یک فرایند 2 ساعته  تقریبا با ده دقیقه درمان لیزری به پایان میرسد. اما بالطبع بدلیل نیاز به استفاده از ژلهای مخصوص سفید کردن دندان با لیزر و همچنین به دلیل شارژ دستگاه لیزر دندانپزشکی ، قیمت بلیچینگ دندان با لیزر از بلیچینگ مطب به طور روتین بالاتر است.  لیزر دندان برای سفیدی از نوع لیزرهای آرگون و یا لیزرهای دیود و یا دایود هستند.

رفع حساسیت دندانی با لیزر

افراد زیادی هستند که دندانها حساسی دارند و همیشه شکایت از این دارند که دندان هایشان هوا میکشد و یا با خوردن آب سرد یا میوه های خنک تحریک میشود. بسیار از موارد بعد از جرم گیری یا انجام لمینیت ، دندان ها حساس میشوند. یکی از بهترین راهها برای از بین بردن این دست حساسیت های دندانی ، استفاده از لیزرهاست.

عصب کشی دندان با لیزر (درمان ریشه دندانها با لیزر یا روت کانال با لیزر )

به ویژه در دندانهای عفونی ، عصب کشی در مطبهای دندانپزشکی به شیوه های گوناگونی انجام میگیرد، که در پیشرفته ترین حالتها از دستگاههای روتاری، با قابلیتهای ویژه استفاده می شود. حال لیزر چه کمکی به فرایند عصب کشی میکند؟ واقعیت اینکه لیزرکمک به ضدعفونی کردن بیشتر کانالها میکند. و بویژه در دندانهای عفونی که باکتریها به عمق عاج دندان نفوذ کرده اند و ما با هیچ ماده شستشو دهنده ای نمی توانیم به این نقاط دست پیدا کنیم، لیزر دندانپزشکی ، به کمک ما می آید. پس عصب کشی با لیزر به معنای انجام کل فرایند درمان ریشه با لیزر نیست. اما لیزر در این فرایند بسیار کمک کننده است. سوال بعدی این که قیمت عصب کشی دندان با لیزر چقدر است؟ طبعا این موضوع هم برمیگردد به شارژ دستگاه وبه هزینه درمان ریشه روتین شما، یک هزینه شارژ لیزر هم اضافه میشود.یعنی هزینه عصب کشی دندان با لیزر مساویست با : هزینه عصب کشی دندان بعلاوه شارژ دستگاه در هر جلسه

جرم گیری دندان با لیزر

خود فرایند برداشتن جرم را به طور معمول با لیزر انجام نمی دهند. چرا که لیزرهای بافت سخت اگر بخواهند جرم دندان را بردارند، میتوانند به خود دندان هم آسیب برسانند. البته تاکید میکنم که هنوز نمیتوانیم جرمگیری دندان را با لیزر انجام دهیم و مطمینا در آینده لیزرهایی خواهد آمد که بافتها را به صورت انتخابی تر برمیدارد و کمک بسیاری به ما خواهد کرد، اما بعد از جرم گیری با دستگاههای اولتراسونیک و یا پیزوالکتریک، میتوانیم کورتاژ لثه ویا ضدعفونی پاکتها را به صورتی بسیار موثر و کاملا مطمین با لیزرهای دندانپزشکی انجام دهیم.

جراحی لثه با لیزر

این مبحث بسیار گسترده و در عین حال گمراه کننده هست. به همین دلیل یک دسته بندی کوچک انجام میدهیم وسپس به توضیح عام ماجرا میپردازیم:
   جراحی لثه ناشی از جرم و پلاک سنگین و تحلیل استخوان زیاد( فلپ پریودونتال): در این موارد حتما باید جراحی لثه به صورت همیشگی آن، انجام بگیرد. به این معنا که لثه کنار زده شود، جرم گیری با دستگاه های اولتراسونیک و قلم های دستی انجام گیرد. اما جایی که لیزر میتواند به ما کمک کند، ضدعفونی منطقه است.یعنی میتوانیم این محل را با کمک لیزرهای اربیوم و یا دایود و یا با کمک فوتوداینامیک تراپی با لیزر دندانپزشکی ضدعفونی کنیم. و در نهایت بخیه کنیم. مرحله بعدی که لیزر در این جراحی ها به ما کمک میکند، کمک به تحریک بازسازی لثه و کاهش التهاب طی چند جلسه بعد از جراحی لثه است. حتی در جلسات پیگیری درمان( فالوآپ های چند ماهه بیمار) میتوانیم مناطق درگیر باقی مانده را با لیزر ضدعفونی کنیم که این به درمان قاطع تر بیماری کمک بسزایی میکند.
  جراحی فرنوم بالیزر( فرنکتومی با لیزر) : یکی از جراحی های دهان که خیلی تمیز و سریع با لیزر دندان پزشکی قابل انجام است، فرنکتومی است. در بسیاری موارد در درمانهای اورتودنسی ویا زیبایی مورد نیاز است.
جراحی لثه زیبایی با لیزر( لیفت لثه با لیزر)
این جراحی های لثه اگر در سطح بافت نرم باشد، با لیزرهای اربیوم و دایود و co2 و Nd:YAGقابل انجام است. اما اگر قرار باشد که استخوان برداشته شود، اولا حتما لثه باید کنار زده شود و بعد از آن میتوان با کمک لیزرهای اربیوم، استخوان را برداشت.
جراحی افزایش طول تاج لثه با لیزر
این نوع از جراحی لثه هم اگر نیاز به برداشت استخوان نداشته باشد، بسیار تمیز و با درد و خونریزی کم با لیزرهای بافت نرم قابل انجام است اما در صورت نیاز به برداشت استخوان، باید حتما لثه کنار زده شود و در نهایت با لیزرهای بافت سخت استخوان برداشته شود.

  • لیزر ترس و اضطراب را در بیماران می کاهد و از بین می برد لذا کار با لیزر برای افراد نگران ؛نامتعادل و گریزان از اعمال دندانپزشکی بسیار مناسب خواهد بود.-در عمل با لیزر بی حسی و بی دردی ایجاد می شود زیرا در اثر انعقاد رشته های عصبی در ۹۰% مواقع درد از بین می رود.-جای زخم و برش لیزر به ندرت به بخیه و پانسمان محل نیاز دارد.

 

  • عمل جراحی با لیزر سریع است و به علت عدم تماس فیزیکی لیزر آسیب و صدمات مکانیکی وارده به بافت های مجاور و نیز ترومای بعد از عمل ناچیز است.-لیزرها بر حسب توان خروجی خود بافت ها را برش می دهند؛منعقد و یا تبخیر می کنند.-لیزر تورم؛التهاب؛درد و اسکار بعد از عمل را کاهش می دهد و این خود باعث تحریک و ادامه فعالیت فیزیولوژیک طبیعی ناحیه عمل می شود-گرانی و هزینه های بسیار بالای تجهیزات

 

 

مزایای جراحی لثه با لیزر

 

  • نیاز به بی حسی کمتر.
  • آسیب بافتی کمتر ودر نتیجه تسهیل روند ترمیم
  • کنترل خونریزی
  • خاصیت ضدباکتری لیزر

معایب جراحی لثه با لیزر

  • هنوز هم لیزر بعنوان یک کمک در جراحی های لثه کنار ماست. اما نمی تواند جایگزین کامل جراحی به روشهای همیشگی آن باشد.
  • قیمت جراحی لثه با لیزر دندانپزشکی بالاست.

عوارض جراحی لثه با لیزر

اصولا درمان با لیزر ، عوارضش کمتر از درمانهای سنتی دندانپزشکی است. معمولا خونریزی کمتر یا بدون خونریزی است. به همین علت روی زخم شما پانسمانی گذاشته نمی شود. زخم شما بخیه نمیشود. و درد بسیار کمتری را تجربه میکنید و از طرفی بهبود زخم در بسیاری موارد سریعتر اتفاق می افتد. اما به هرحال یک جراحی انجام گرفته و نباید انتطاری فراتر از واقع داشته باشیم. درد کم و یا احساس زخم ویا ظاهر نافرم زخم بعد از جراحی اجتناب ناپذیر است.

استفاده از لیزر برای برداشتن بدرنگی های لثه (دپیگمانتاسیون لثه)

بعضی افراد رنگدانه هایی در لثه های خود دارند که باعث می شود لثه های آنها تیره باشد و در بعضی موارد تیرگی لثه ،نقش بسزایی در ظاهر فرد دارد.این رنگدانه ها در لایه های سطحی لثه تجمع می یابند و از طرفی سیگار کشیدن هم در بسیاری موارد، با نفوذ نیکوتین و آمین های حلقوی به عمق لثه ، باعث تولید بیشتر رنگدانه ها میشود. به همین دلیل، این مشکل در افراد سیگاری بارزتر است. اما با لیزرهای دایود و اربیوم میتوان به این افراد کمک کرد که این رنگدانه ها را دیگر در لثه نداشته باشند.هر چند امکان عود وجود دارد، اما لزوما عود اتفاق نمی افتد.

کاربرد لیزردر ایمپلنت دندان

متاسفانه این روزها، بعضی تبلیغات بی اساس درباره انجام ایمپلنت دندان با لیزر را میبینیم. واقعیت این است که در حال حاضر تنها لیزری که قادر به برداشتن استخوان وتراشیدن آن هست، لیزر اربیوم است. و متاسفانه تراش استخوان جهت ایمپلنت توسط این لیزر،هنوز نمی تواند به طور دقیق انجام بگیرد. مطمینا در سالهای آتی با پیشرفت دستگاههای لیزر، این قابلیت به لیزرهای دندانپزشکی وارد خواهد شد. اما به هر حال کاربرد لیزر در ایمپلنت دندان باز هم کم نیست. لیزر میتواند کمک معناداری به ضدعفونی محل کاشت ایمپلنت کند. در بسیاری موارد ، استفاده از لیزر در دو هفته اول پس از انجام کاشت دندان میتواند کمک به تحریک سلولهای استخوان ساز کند . در بسیاری موارد التهاب بعد از جراحی را کمتر میکند و گاهی ما میتوانیم جلسه دوم جراحی ایمپلنت دندان که بناست فقط روی لثه باز شود ، از دستگاههای لیزر بافت نرم استفاده کنیم.

کاربرد لیزر در درمان آفت 

آفت دهان، یک ضایعه دردناک داخل دهانی است که علت بروز آن هنوز کاملا مشخص نیست. اما به هرحال تنها روش هایی که در حال حاضر برای درمان آفت دهان وجود دارد، درمان با کورتونهاست. که یک درمان 5 تا 7 روزه هست. اما لیزرهای کم توان ، میتوانند طی دو تا سه جلسه درمانی کوتاه بافاصله 48 ساعت در فاصله 4 روز آفت دهان شما را ازبین ببرد و حتی ادعا شده که احتمال عود را هم شدیدا پایین می آورد. این خبر خوبی است برای کسانی که از آفتهای مکرر در دهانشان شکایتمندند.

تارهای عصبی بار الکتریکی مثبت در خارج دارند و در قسمت داخلی غشای سلولی بار منفی وجود دارد این پلاریزاسیون غشای عصبی با درد به هم می خورند و باعث عبور جریان الکتریکی یا انتقال درد می گردد. این اثرات با تغییراتی در غلظت یونی قسمت های داخلی و خارجی سلول همراه است.تابش لیزری سبب هیپرپولاریزاسیون غشای عصبی می شود و آستانه تحریک آن را بالا می برد و در نتیجه سبب کاهش درد یا عدم انتقال آن می شود.-تولید و ترشح مواد متصله مورفین مانند آنکفالین ها و آندورفین ها که نوروترانسمیترهای مهارکننده احساس درد هستند.

در محل سیناپس های عصبی ؛نوروترانسمیترهای عصبی وجود دارند که عامل انتقال پیام های عصبی از یک سلول به سلول دیگر هستند.از طرفی نوروترانسمیترهای مهار کننده حس درد نیز مانند آنکفالین ها و آندورفین ها؛مواد بیولوژیکی در محل سیناپس های عصبی هستند و از انتقال پیام های دردناک عصبی جلوگیری و اثرات نوروترانسمیترها را خنثی می کنند.تابش لیزری سبب تحریک و ترشح آنکفالین ها م آندورفین ها می شود و بدین سان اثر ضد درد  و تسکین خود را ایفا می کند.لیزر ها در تسکین و از بین بردن درد نواحی مختلف دهان؛دندان؛فک وصورت؛مفصل گیجگاهی فکی؛کاربرد موثری دارد.

 

اثر ضد التهابی

تابش لیزر سبب کاهس مواد التهابی مانند پروستاگلاندین ها و پروستاسیکلین ها می شود.پروستاگلاندین ها(مانند PGE2) نقش مهمی در التهابات؛ادم و آماس بافتی دارند که در اثر آسیب های وارده به بافت آزاد می شوند و سبب اتساع و باز شدن عروق و بیرون ریختن پلاسما به داخل فضای بین سلولی و خارج سلولی می شوند که نتیجه آن تجمع مایعات میان بافتی ؛ادم؛التهاب و آماس است.در اثر تابش لیزر ؛پروستاگلاندین ها که عامل التهاب است و در نتیجه التهاب ادم و آماس و همراه با آن درد نیز کاهش می یابد.

 

اثر متابولیکی یا تغذیه ای

تابش لیزر سبب تحریک و فعالیت  عناصر داخل سلولی و بافتی می شود و بدین سان موجبات ترمیم و تکثیر سلولی و بافتی را فراهم می سازد و همچنین متابولیسم تنفسی سلولی؛تنظیم فعالیت پمپ های یون سدیم و پتاسیم در غشای سلولی است؛به علاوه سبب تحریک و فعال شدن DNAو RNA و جذب سلولی اکسیژن می شود و تحریک و فعالیت بسیاری از آنزیم ها؛تحریک میتوکندری؛افزایش سیتوکرومواکسیداز و افزایش سنتز ذخیره ATP از این طریق فراهم می شود.

 

اثر آکوپانکچر یا طب سوزنی

روی پوست بدن نقاط ویژه ای به نام نقاط آکوپانکچر وجود دارد که از نظر هیستولوژیک؛پتانسیل الکتریکی؛ارگان های حسی و مقاومت با سایر نقاط پوست متفاوتند.تحریک نقاط آکوپانکچر ممکن است به سه طریق زیر باشد:

 

-سوزن های مخصوص

-طریقه شمیایی

-طریقه الکترومانیتیکی(نور-لیزر)

 

تابش لیزر به نقاط آکو پانکچر خاص ناحیه دهان و صورت سبب بی حسی و بی دردی دندان های فک بالا و پایین و جلوگیری از حالات تهوع بیماران می شود.به طور کلی می توان گفت کاربرد های لیزر در دندانپزشکی به سه گروه کلی تقسیم می شوند.اول تشخیص است که در این مرحله لیزر به عنوان ابزار تشخیص به کمک دندانپزشک می آید.دوم مرحله درمان و روش های درمانی و سوم آثار شبه دارویی لیزرهای کم توان یا کم شدت است.

در مرحله تشخیص مهم ترین مزیت لیزر در تشخیص ساده پوسیدگی های دندانی در مراحل اولیه پوسیدگی است.در امر درمان نیز با مزیت هایی که به مواردی از آن اشاره شد؛سعی بر این است که با توانایی های لیزر بافت ارزشمند دندانی را که قابل بازیافت نیست حفظ کرد و با حداقل تهاجم؛درمان های دندانپزشکی را انجام داد. جراحی بافت نرم دهان شامل بیوپسی؛نمونه برداری؛برداشتن ضایعات تومورال؛

برداشتن ضایعات استخوانی؛درمان مقطعی آفت و تب خال؛حذف پوسیدگی های دندانی؛تراش بافت های دندانی برای تمامی منظورهای زیبایی و ترمیمی؛بلیچینگ یا روشن کردن رنگ دندان؛تغییر ساختار سطحی دندان ها و ایجاد مقاومت در برابر عوامل پوسیدگی؛از دیگر کاربردهای لیزر در دندانپزشکی به شمار می رود. در آن طرف در مقابل لیزرهای پرشدت

که عاملی برای کندن و بریدن است دنیای زیبای لیزرهای کم شدت مطرح است.این نوع لیزرها با خواص ضد التهابی؛کاهش درد؛تاثیر ایمونولوژیکی و آثار متابولیکی به فرآیند بهبود روند درمان یا کاهش عوارض درمان کمک می کنند.از مزایای لیزرهای کم توان می توان به مواردی چون ترمیم زخم های ناشی از جراحی ها؛کاهش درد در درمان های معمول دندانپزشکی؛بهبود ترمیم ضایعات استخوانی در درمان های پیوندی؛بازسازی استخوان؛ترمیم اعصاب آسیب دیده و درمان بعضی از بیماری های داخل حفره دهان اشاره کرد.

 

 

 

دیدگاه خود را بنویسید