لق شدن ایمپلنت دندان

آخرین بروز رسانی: 12ام اردیبهشت, 1403
16

بازدیدها

1

بازدیدهای امروز

0

زمان مطالعه بر حسب دقیقه

لق شدن ایمپلنت دندان

لق شدن ایمپلنت دندان

افرادی که به هر علتی دندان ازدست داده باشند کاندید ایمپلنت هستند. ایمپلنت جهت جایگزینی دندان تا بازسازی همه دندانها را در بر می گیرد. در مورد از دست دادن یک یا چند دندان دیگر نیازی به تراش دندانهای مجاور بعنوان پایه پروتز نیست. ایمپلنت داخل استخوان قرار می گیرد و روکش روی همان ایمپلنت بدون اتکاء به دندانهای مجاور قرار داده می شود.
در مورد بیمارانی که دندانهای زیاد یا همه دندانها را از دست داده باشند با قرار دادن چند ایمپلنت در فک آنها و استفاده از آنها بعنوان پایه می توان پروتز متکی بر ایمپلنت جهت جایگزینی دندانهای از دست رفته قرار داد. در مورد بیماران کاملأ بی دندان می توان با قرار دادن حداقل دو ایمپلنت در هر فک پروتزی متحرک ولی محکم و بدون لغزش و لقی در اختیار بیمار قرار داد. حتی در مورد بیماران بی دندان که در حال استفاده از پروتز متحرک هستند می توان با قرار دادن دو پایه ایمپلنت در فک آنها همان پروتز را با کمترین هزینه کاملأ محکم و باثبات کرد. شل شدن ایمپلنت به ندرت بعد از کاشت دندان اتفاق می افتد. که هیچ درمانی جز برداشتن پایه ایمپلنت، ترمیم بافت های آسیب دیده و کاشت مجدد ایمپلنت دندانی ندارد.

شایع ترین دلایل لق شدن ایمپلنت دندان

  • وارد آمدن فشار یا ضربه روی ایمپلنت

اگر به هر دلیلی در هفته های اول پس از کاشت ایمپلنت ضربه ای به آن وارد شود. فشاره وارده بر استخوان فک پس از کاشت ایمپلنت افزایش خواهد یافت. بدن هم در پاسخ، پیوندهای استخوان های اطراف ایمپلنت را از بین خواهد برد.گر ضربه ای به دندان طبیعی خود وارد شود و ریشه یا رباط پریودنتال از جای خود تکان بخورد، موجب آزاد شدن سلول هایی که استخوان ریشه را تشکیل داده اند می شود و سلولها مجددا رشد می کنند تا فضای خالی را پر کنند. اما پس از کاشت ایمپلنت ریشه ای وجود ندارد که دوباره رشد کند. در نتیجه مشکلی به نام لق شدن ایمپلنت به وجود خواهد آمد.

  • لق شدن تاج دندان

یکی از دلایلی که موجب احساس لق شدن ایمپلنت می شود ،لقی تاج دندان ایمپلنت است.لق شدن تاج یا پروتزدندان مصنوعی که پایه ایمپلنت قرار گرفته و ظاهر دندان طبیعی شما را دارد. مشکلِ بزرگی نیست اما اگر پیش آمد، باید توسط پزشک معاینه شود. معمولا با محکم کردن پیچ، لقی تاج هم بر طرف می شود.در غیر اینصورت تاج دندان مصنوعی باید تعویض شود.اما اگر تاج دندان شما بطور کامل خارج شده، آن را گم نکنید چون ممکن است به تاج جدیدی نیاز داشته باشید . ساخت تاج جدید باید به شکل همان پروتز دندان قبلی باشد وگم کردن آن می تواند برای شما گران تمام شود. چون تمام مراحل باید از اول انجام شود.اگر تاج دندان ایمپلنت به طور کامل در آمد آن را دور نندازید، و سریعا به دکتر خود مراجعه کنید.

  • تحلیل استخوان فک اطراف ایمپلنت

از دلایل لق شدن ایمپلنت، تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت است ،که یعنی یا کاشت ایمپلنت ناموفق بوده یا پایه ایمپلنت در جوش خوردن به استخوان فک دچار مشکل شده است. درصورتیکه بیمار نیاز به پیوند استخوان داشته باشد و جراح بدون توجه به عدم تراکم کافی استخوان فک اقدام به کاشت ایمپلنت نماید.احتمال تحلیل استخوان پس از کاشت پایه ایمپلنت و درنتیجه لق شدن ایمپلنت بسیار بالا است.

  • التهاب لثه اطراف ایمپلنت

التهاب لثه اطراف ایمپلنت یا پری ایمپلنتیتیس که یکی از رایج ترین بیماری های لثه پس از کاشت ایمپلنت های دندانی است. می تواند یکی از دلایل لق شدن ایمپلنت باشد. در صورت تشخیص فوری و رعایت کردن بهداشت دهان و دندان و مصرف آنتی بیوتیک، امکان حفظ ایمپلنت وجود دارد.اما اگر التهاب لثه افزایش یابد، پزشک به ناچار ایمپلنت را خارج کرده و پس از درمان محل مورد نظر و پایه ایمپلنت جدیدی را خواهد کاشت.

تشخیص لق شدن ایمپلنت دندان

  • درد
  • تحلیل رفتن لثه و استخوان فک
  • خونریزی هنگام لمس کردن لثه یا مسواک زدن
  • بی رنگ شدن لثه اطراف ایمپلنت

درمان های احتمالی 

  • پاکسازی ناحیه ایمپلنت شده

برای درمان لق شدن ایمپلنت بهتر است بلافاصله به جراح مراجعه کنید. تا ابتدا تاج دندان و اطراف ایمپلنت را پاکسازی کرده و سپس نسبت به محکم کردن پیچ یا اجزای دیگر ایمپلنت، و یا خارج کردن ایمپلنت و تعویض پایه آن تصمیم گیری کند.

  • خارج کردن ایمپلنت

به دلایلی مانند عفونت یا عدم سازگاری ایمپلنت با لثه تصمیم با خارج کردن ایمپلنت بگیرد. روش انجام آن هم مانند کاشت ایمپلنت است.

راههای جلوگیری

  • اگر تاج دندان افتاد، قطعه ایمپلنت را نگهدارید و فورا با پزشک تماس بگیرید
  • از جویدن غذا با ایمپلنت آسیب دیده خودداری کنید
  • روزانه ۲ تا ۳ بار دهان خود را با دهانشویه های غیر الکلی شستشو دهید
  • بیشترین عاملی که موجب لق شدن ایمپلنت ها می شود، عدم رعایت رژیم غذایی تجویز شده از طرف پزشک است.پس دستورات پزشک خود را پس از کاشت ایمپلنت به دقت رعایت کنید.

دیدگاه خود را بنویسید