فسفرپلیت دندانپزشکی

آخرین بروز رسانی: 22ام اسفند, 1402
30

بازدیدها

1

بازدیدهای امروز

0

زمان مطالعه بر حسب دقیقه

فسفرپلیت دندانپزشکی

فسفرپلیت دندانپزشکی

در گذشته از فیلم های رادیوگرافی و مایعات در حال توسعه برای نمایش تصاویر استفاده می شد و احتمال ظاهر نشدن تصویر، طولانی بودن زمان و عدم امکان ایجاد فایل دیجیتال برای بیمار از مشکلات آن بود. با این حال، با ظهور تصویربرداری دیجیتال و انواع پلاک های فسفری دندان، تقریباً تمام مشکلات فیلم های رادیوگرافی حل شد. اشعه ایکس یا رادیوگرافی یکی از مهمترین ابزارهای کمک به تشخیص و درمان در دندانپزشکی است. رادیوگرافی با کمک اشعه ایکس و ابزاری که تصویر دندان را نشان می دهد انجام می شود.

دستگاه فسفرپلیت دندان یکی از دستگاه های مهم و کاربردی در تصویربرداری از دهان و دندان می باشد که نسبت به روش های دیگر بسیار مقرون به صرفه می باشد. اسکنر صفحه فسفری وظیفه ارائه تصاویر رادیوگرافی با وضوح بسیار بالاتر نسبت به روش های سنتی را بر عهده دارد.

تهیه تصویر در این روش رادیوگرافی به دو تابش نیاز دارد: تابش اولیه (با تابش مقدار مورد نظر تابش) به اصطلاح “نوشتن” تصویر و پس از آن تابش ثانویه (معمولاً توسط لیزر قابل مشاهده با طول موج) به نام “خواندن” این یک تصویر است. سیستمی که چنین تصویری را می خواند، تصویرگر فسفر نامیده می شود. در رادیوگرافی پروجکشنال از صفحه فسفری به عنوان آشکارساز اشعه ایکس استفاده می شود که به آن رادیوگرافی صفحه فسفری یا رادیوگرافی کامپیوتری گفته می شود که نباید با توموگرافی کامپیوتری اشتباه گرفته شود که از یک فرآیند کامپیوتری برای تبدیل رادیوگرافی های پروجکشن به تصاویر سه بعدی استفاده می کند. همچنین صفحات فسفری معمولاً در رادیوگرافی پروجکشنال استفاده می شود و نباید آنها را با فلوروسکوپی اشتباه گرفت. رادیوگرافی کامپیوتری در هر دو رادیوگرافی پزشکی صنعتی و پروجکشنایی استفاده می شود. شناسه های روی صفحات تصویربرداری نیز در بسیاری از مطالعات کریستالوگرافی استفاده می شوند.

نحوه‌ی کاربردی فسفرپلیت (PSP)

برای دندانپزشکان و همچنین کاربران، کار با صفحات فسفری دندان (PSP) بسیار راحت تر از سیستم های مبتنی بر حسگر است. صفحات اغلب نازک تر از فیلم هستند و می توانند در نگهدارنده های کیت RINN موجود استفاده شوند. فرآیند تصویربرداری بسیار شبیه به فیلم است زیرا دستیار تصویری را روی صفحه می گیرد و برخلاف حسگرها، هیچ سیم یا کابلی وجود ندارد که در طول تصویربرداری استفاده شود. پس از گرفتن عکس، صفحات به دستگاهی منتقل می شوند که نوعی پردازنده است. این پردازنده یک اسکنر لیزری است. بسته به نوع سیستم، صفحات در یک شکاف یا روی یک درام قرار می گیرند و سپس دستگاه شروع به کار می کند. هنگامی که تصاویر ظاهر می شوند، به راحتی می توان آنها را با فرمت مناسب خود به نرم افزار منتقل کرد. اگرچه این مراحل نرم افزاری کندتر از عکس فوری سنسورها هستند، اما زمان کلی کار با صفحه فسفری بسیار سریعتر از روش های قدیمی است. به طور خلاصه در مقایسه با سنسورها می توان گفت صفحات فسفری کاربرد بسیار ساده و راحت تری دارند و نیازی به آموزش های پیچیده برای کاربران آن نیست.
از طرفی در دراز مدت استفاده از صفحات فسفری نسبت به سنسورها مقرون به صرفه تر است زیرا باید توجه داشت که هزینه خرید و نگهداری سنسورها بالاست. صفحه فسفر دندان (PSP) بسیار ارزانتر از سنسور است و از هر یک از صفحات آن می توان بیش از 1000 بار و گاهی تا 2000 بار عکس گرفت، اما باید مراقب بود که در حین کار دچار خراشیدگی یا آسیب جدی نشوند. . به طور کلی می توان ادعا کرد که سیستم رادیوگرافی کاملی وجود ندارد و دندانپزشک باید در نظر داشته باشد که چه فاکتورهایی برای او مهم است و بر اساس آنها سیستم مورد نظر را انتخاب کند. یعنی سیستم خوب یا بد وجود ندارد، اما سیستم باید برای استفاده پزشک مناسب باشد.

مزایای استفاده از فسفرپلیت

  • وایرلس بودن سیستم و راحتی بیمار در زمان تصویربرداری
  • تصویربرداری به روش دیجیتالی
  • قابلیت به اشتراک گذاشتن تصاویر توسط نرم افزار دستگاه
  • عدم نیاز به فیلم رادیوگرافی
  • عدم نیاز به روش های سنتی ظهور و ثبوت و تاریک خانه
  • افزایش بهره وری و سرعت در کار
  • کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات
  • عدم نیاز به آموزش پیچیده برای کاربر دستگاه
  • سادگی و راحتی کار با سیستم
  • صرفه‌ی اقتصادی
فسفرپلیت دندانپزشکی

باید توجه کرد که صفحات فسفرپلیت به نور حساس هستند و باید با دقت از آنها استفاده شود، یکی از این راه ها، قرار دادن آنها در پاکت های محافظ پس از استفاده است در غیر این صورت می تواند سبب اختلال در عبور نور شود.

دیدگاه خود را بنویسید