ترکیبات خمیردندان

آخرین بروز رسانی: 26ام بهمن, 1402
87

بازدیدها

3

بازدیدهای امروز

0

زمان مطالعه بر حسب دقیقه

ترکیبات خمیردندان

ترکیبات خمیردندان

خمیردندان باکتری‌ها و جرمی‌ که غذا روی دندان به جا می‌گذارد را از بین می‌برد، سلامت لثه‌ها را تضمین می‌کند و علاوه بر یک لبخند زیبا، بوی خوش دهان را به همراه می‌آورد تا شما با اعتماد به نفس با دیگران معاشرت کنید. خمیردندان‌ها همچنین در دو شکل خمیر و ژل در بازار به فروش می‌رسند. خمیردندان و مسواک به دلیل سادگی استفاده و مقرون به صرفه بودن، مهم‌ترین و در مواردی تنها سلاح تمیز کردن و رعایت بهداشت دهان و دندان محسوب می‌شود. ماده اصلی تشکیل دهنده‌ خمیردندان‌ها ساینده‌ها هستند و شاید برخی به دلیل وجود مواد ساینده خمیردندان‌ها را مضر بدانند، اما در کنار ساینده‌ها مواد مکمل بسیاری در خمیردندان وجود دارد. در صورتی که ترکیبات و میزان مواد ساینده موجود در خمیردندان از سوی کارخانه‌ها به اندازه‌ استفاده شود، هیچ ضرری برای دندان‌ها نخواهد داشت و فقط به مسواک کمک می‌کند تا میکروب‌ها و باقیمانده‌ مواد غذایی سطح و بین دندان‌ها از بین برود.

متداول‌ترین ترکیبات خمیردندان

ترکیبات رایج در خمیردندان‌ها شامل موادی هستند که به بهبود بهداشت دهان و دندان‌ها کمک می‌کنند. در ادامه، ترکیبات خمیردندان را معرفی می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که هر کدام چگونه به سلامت دهان و دندان‌ها کمک می‌کنند:

  • فلوراید

فلوراید یکی از مهم‌ترین ترکیبات در خمیردندان‌ها است. این ماده به تقویت و حفظ سلامت مینای دندان‌ها کمک می‌کند. همچنین با پیشگیری از تشکیل پلاک دندانی و کاهش احتمال تشکیل لکه‌های سفید روی دندان‌ها به بهداشت دندان‌ها کمک می‌کند.

  • مواد ساینده

این ترکیبات اصلی تشکیل‌دهنده خمیردندان‌ها هستند و وظیفه پاک کردن ذرات مواد غذایی و پلاک از سطح دندان‌ها را دارند. معمولا کربنات کلسیم و سیلیکا (سنگ آهک) در این دسته جای می‌گیرند.

  • مواد حفظ کننده رطوبت

این ترکیبات مانند گلیسرین و سوربیتول به خمیردندان اضافه می‌شوند تا از خشک شدن آن‌ها جلوگیری و بافت نرم ترکیبات خمیردندان را حفظ کنند.

ترکیبات خمیردندان
  • مواد دترجنت

موادی مانند سدیم لوریل سولفات و سدیم لورث سولفات به عنوان مواد شوینده و کف کننده در خمیردندان‌ها قرار می‌گیرند تا پلاک دندانی و مواد غذایی را از سطح دندان‌ها پاک کنند و باعث افزایش کف دهان شوند.

  • اسانس‌ها

این ترکیبات به عنوان مواد عطری و طعم‌دهنده در خمیردندان‌ها استفاده می‌شوند تا به خمیردندان طعم و عطر دلپذیری بدهند.

ترکیبات شیمیایی خطرناک در خمیردندان

متاسفانه، برخی از خمیرهای دندان حاوی ترکیبات شیمیایی خطرناک هستند. در اینجا به برخی از این ترکیبات اشاره می‌شود:

  • تری‌کلوزان

تری‌کلوزان یک ضد باکتری و ضد قارچ است که در ترکیبات خمیردندان و محصولات بهداشتی دیگر یافت می‌شود. با این حال، مصرف طولانی مدت این ماده ممکن است به مشکلاتی مانند مقاومت باکتری‌ها در برابر آن منجر شود و به محیط زیست آسیب برساند.

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که تریکلوزان ممکن است خطر ابتلا به آلرژی را در کودک افزایش دهد. همچنین یک اختلال غدد درون ریز است. عاقلانه است که والدین مطمئن شوند که محصولات مراقبت شخصی خریداری شده برای استفاده توسط کودکان فاقد تریکلوزان هستند. این شامل خمیر دندان، دهانشویه، صابون دست، شامپو، لوسیون، کرم و دئودوران است.

  • سدیم لوریل سولفات

SLS یک ماده شوینده است که در ترکیبات خمیردندان‌ها برای تولید کف استفاده می‌شود. مصرف این ماده ممکن است باعث تحریک دهانی شود و به خصوص برای افراد با حساسیت دهانی مشکل‌ساز باشد.

  • شیرین‌کننده‌های مصنوعی

برخی از ترکیبات خمیردندان‌ها حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام هستند. مصرف زیاد این مواد ممکن است به مشکلات سلامتی؛ مانند آسیب به بافت‌های مختلف منجر شود.

  • سدیم فلوراید

این ترکیب برای تقویت و پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها به کار می‌رود. با این حال، مصرف زیاد آن ممکن است به مشکلات سلامتی مانند آسیب به سیستم عصبی و هورمونی منجر شود.  همچنین وقتی فلوراید بیش از حد بلعیده شود، سمی است. مصرف بیش از حد فلوراید با فلوئوروزیس دندانی مرتبط است، وضعیتی که باعث تغییر رنگ مینای دندان می‌شود.

  • پروپیلن گلیکول

مصرف زیاد پروپیلن گلیکول که در برخی از ترکیبات خمیردندان‌ها به چشم می‌خورد، ممکن است به آسیب پوستی، چشمی و ریه‌ها منجر شود. همچنین مصرف بیش از حد پروپیلن گلیکول یاتروژنیک می‌تواند باعث ایجاد اسیدوز متابولیک هیپراسمولالیته و شکاف آنیونی که اغلب با آسیب حاد کلیه همراه است و نارسایی بالقوه ارگان چند سیستمی شود.

  • دی‌اتانول آمین

معمولا به عنوان یک ماده کف‌کننده در فرمولاسیون خمیردندان‌ها استفاده می‌شود. این ماده ممکن است با عملکرد غدد درون‌ریز بدن اختلال ایجاد کرده و در مواردی به ماده‌ای سرطان‌زا تبدیل شود. همچنین تماس با آمینوپروپیل دی اتانول آمین می‌تواند باعث تحریک و سوزش پوست و چشم شود و تنفس آن می‌تواند بینی و گلو را تحریک کند. به عنوان مصرف‌کننده، مطمئن شوید که خمیردندانی که انتخاب می‌کنید حاوی ترکیبات ایمن و مناسب باشد. برای اطلاعات دقیق‌تر در مورد انتخاب ترکیبات خمیردندان مناسب با دندانپزشک مشورت کنید.

دیدگاه خود را بنویسید