اپکسیفیکاسیون چیست؟

آخرین بروز رسانی: 1ام اردیبهشت, 1403
23

بازدیدها

1

بازدیدهای امروز

0

زمان مطالعه بر حسب دقیقه

اپکسیفیکاسیون

اپکسیفیکاسیون چیست؟

درمان زودهنگام و به موقع ریشه های عفونی دندان با برداشتن ریشه دندان می تواند تاثیر زیادی بر سلامت لثه های اطراف این دندان و همچنین استخوان فک داشته باشد.رشد ناقص دندان و باز ماندن ریشه دندان به دلیل رشد ناکافی باعث عفونی شدن آن و درمان سختی برای دندانپزشکان می شود. اپکسیفیکاسیون ریشه دندان به‌عنوان یک فرآیند درمانی روی نوک ریشه دندان‌هایی که روند رشد آن‌ها هنوز کامل نشده و ریشه آن هنوز باز است، به دلیل تخریب یا پوسیدگی ریشه دندان که در این بین عفونی شده است، با این روش درمان می شوند.

متخصصین دندانپزشکی در مراکز تخصصی دندانپزشکی با استفاده از عکس های رادیولوژی در موارد متعدد و با معاینه دقیق، عفونت ریشه دندان نارس را تشخیص می دهند. این پزشکان با بررسی دقیق عکس های دیجیتالی که از ریشه این نوع دندان ها گرفته اند می توانند کمک خوبی در درمان بیمار و کاهش درد و ناراحتی افراد ارائه دهند.

برای درمان اپکس ریشه دندان، جراح دندان باید به انتهای ریشه دندان برسد و انتهای ریشه را با مواد مخصوص برای درمان اولیه ببندد. این درمان با بستن انتهای ریشه شروع و با رفع عفونت آن ادامه می یابد. ممکن است لازم باشد که متخصص دندانپزشکی دندان مربوطه را با بستن ریشه دندان منجمد کرده و پانسمان و تجویز دارو را تا رفع عفونت و خشک شدن آن ادامه دهد. پس از رفع عفونت، پزشک روند درمان را ادامه خواهد داد.

یکی از مهم ترین دلایل نیاز به اپیلاسیون ریشه دندان، تخریب یا آسیب یا رشد ناکافی و شکستگی ریشه دندان است. هر یک از موارد ذکر شده به تنهایی می تواند باعث ایجاد آپکس ریشه دندان شود. درد در نوک ریشه و تورم و فشار روی سایر نواحی اطراف ریشه دندان آسیب دیده می تواند نشانه ابتلا به آپکس ریشه دندان عفونی باشد و کسانی که این عوارض یا علائم را دارند به احتمال زیاد باید با روش آپکسیفیکاسیون ریشه دندان درمان شوند. روش های تشخیص و تشخیص این عارضه تنها با عکس های رادیولوژی و عکس های دیجیتالی که از ریشه این دندان ها گرفته شده اند قابل تشخیص است.

درمان ریشه

مزیت اپکسیفیکاسیون ریشه دندان

به طور کلی ترمیم ریشه دندان با استفاده از روش اپکسیفیکاسیون ریشه دندان می تواند مزایای خوبی برای دندان نابالغ داشته باشد. با ترمیم این ریشه ها می توان به رشد و بلوغ آن دندان کمک بزرگی نمود. این دندان ها که انتهای ریشه شان باز است با هر آلودگی و یا عفونتی درگیر خواهند شد و می توانند دردسر ساز باشند.

با بستن ریشه این دندان ها می توان از عوارض و بیماری ها و یا عفونتی که از دیگر دندان ها می تواند سرایت کند جلوگیری نمود. از دیگر موارد مزیت آن می تواند به رشد و بالندگی و روند کامل شدن آن دندان بیانجامد و می توان دندانی سالم و قابل قبولی داشت.

مراقبت های بعد از اپکسیفیکاسیون

بعد از این که با روش اپکسیفیکاسیون ریشه دندان ترمیم انجام شد باید با مراجعه هر یک ماه یکبار به پزشک معالج خود برای بررسی و معاینه جهت اینکه درمان با مشکل خاصی روبروی نشود خیلی ضروری و لازم می باشد. پزشک معالج با عکس و معاینه ظاهری در روند بهبودی کامل ریشه دندان معیوب بازبینی و نظارت خواهد کرد که دندان به سلامت دوران نقاهت را پشت سر بنهد.

اگر پزشک معالج تشخیص داد که موادی که برای درمان و بسته شدن انتهای ریشه دندان ناکافی بوده و یا اینکه باید این مواد تعویض و جایگزین شود، حتماً باید این کار انجام شود و دستورات پزشک خود را انجام داده و با انجام دوباره ترمیم ریشه دندان با مواد مورد نظر و همانی که پزشک معالج دستور استفاده را داده است باید عمل مجدد و درمان قطعی انجام شود.

دیدگاه خود را بنویسید