فرنکتومی چیست ؟

آخرین بروز رسانی: 19ام آذر, 1401
487

بازدیدها

2

بازدیدهای امروز

0

زمان مطالعه بر حسب دقیقه

فرنکتومی چیست ؟
  • فرنکتومی چیست ؟
  • جراحی فرنکتومی چگونه انجام می شود؟

در اطراف دندان ها و لثه ها بافت عضلانی وجود دارد به نام فرنوم که به دو نوع ممکن است درون حفره دهان وجود داشته باشد. که معمولا دندان های جلویی را درگیر می کند. فرنوم لبی و فرنوم زبانی دو نوع مختلف هستند. در نوع فرنوم زبانی محل قرار گرفتن آن در بین زبان و کف دندان است. در مواردی فرنوم زبانی حرکت زبان را دچار محدودیت می کند و ممکن است در تکلم، فرد دچار مشکل شود.

فرنوم نوع لبی به هدف اتصال لثه ها به لب ها به وجود آمده اند. این نوع فرنوم ممکن است یا خیلی بزرگ باشد یا خیلی عریض، در صورت عدم تناسب فرنوم ممکن است بین دندان های جلویی فاصله بیاندازد. فاصله بین دندان های جلویی سبب نا مرتبی و نا زیبایی دندان ها می شود.

در هر دو نوع حالت برای برطرف کردن مشکل باید از جراحی فرنکتومی استفاده کرد.

فرنکتومی دهانی
  • جراحی فرنکتومی چگونه انجام می شود؟

در طول انجام جراحی ابتدا دهان بیمار را بی حسی موضعی می کنند تا هیچ دردی و ناراحتی را در حین درمان احساس نکند. برای انجام جراحی فرنکتومی از لیزر با طول موج های مختلف استفاده می کنند. خوشبختانه در این روش بعد از اتمام کار لخته خون به سرعت شکل می گرد و مانع خونریزی می شود.

  • عدم درمان فرنکتومی موجب چه چیزی می شود؟

زمانی که فرنوم در دهان وجود داشته باشد علاوه بر ایجاد شکاف بین دو دندان جلویی، به صورت مداوم لثه را به سمت بالا می کشد، این کار در طولانی مدت سبب تحلیل رفتن لثه می شود.

  • مزایای درمان فرنکتومی چیست؟

مشکلات تکلم یا غذا خوردن بیمار بهبود می یابد. به دلیل اینکه فاصله دندانی زیبایی فرد را درگیر می کند، با درمان آن بیمار اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و مرتبی دندان ها را در پی دارد.

خوشبختانه این درمان بسیار سریع صورت می گیرد و در عرض چند دقیقه بیمار از ناراحتی فرنوم زبانی یا لبی خلاص می شود. اما دقت کنید که باید شرایط بررسی شود در صورت نیاز به جراحی و عدم درمان با بریس ارتودنسی از فرنکتومی استفاده می کنند.

  •  چه زمان فرنکتومی باید انجام شود ؟

برای تعیین زمان مناسب باید نزد متخصص ارتودنسی بروید تا تشخیص درست را انجام دهد. اما اصولا متخصصین توصیه می کنند که باید بیمار تا رشد دندان های دائمی صبر کند و سپس به فکر انجام جراحی فرنکتومی باشد. به دلیل اینکه ممکن است با رشد دندان های دائمی شکاف به خودی خود از بین برود در نتیجه اصلا به فرنکتومی نیاز نباشد.

دقت داشته باشید که فرنکتومی لبی تنها در صورتی انجام می شود که بریس های ارتودنسی قادر به بستن شکاف نباشند.

اگر فرنوکتومی بزرگ باعث بروز درد و ناراحتی لب و لثه شود، آنگاه درمان زود تر از موعد انجام می گیرد.

در فرنکتومی زبانی همیشه این جراحی صورت نمی گیرد اگر غذا خوردن و تکلم بیمار دچار مشکل شود آن گاه باید از جراحی فرنکتومی زبانی استفاده شود.

بعد از درمان ارتودنسی دندانهای فاصله دار فک بالا ممکن است لازم باشد فرنوم (اتصال عضلانی بین دندانهای جلویی بالا و لب) برداشته شود زیرا این کشش عضلانی می تواند باعث برگشت ارتودنسی و باز شدن مجدد فاصله بین دندانها شود. برای مشاوره در خصوص جراحی فرنوم حتما با متخصص ارتودنسی مشاوره کنید.
نکته مهم در خصوص فرنکتومی این است که نباید قبل از ارتودنسی بستن فاصله بین دندانها صورت گیرد زیرا اسکار بجا مانده از جراحی خود می تواند عاملی برای بسته نشده فاصله بین دندانها باشد.
  • مراقبت های لازم بعد از جراحی فرنکتومی

بعد از انجام درمان باید محلی که جراحی شده است با استفاده از دهانشویه یا آب نمک رقیق تمیز نگهداشت. به هنگام مسواک زدن باید از مسواک نرم استفاده شود و همینطور به صورت آرام محل جراحی شده را تمیز کرد. اگر محل جراحی بخیه داشته باشد به مرور جذب بدن می شود، ولی تا آن مدت از خوردن غذا های سفت باید خودداری کرد.

بعد از عمل فرنکتومی تا دو روز احتمال درد و التهاب وجود دارد، برای تسکین درد باید با تجویز پزشک مسکن مصرف شود.

دیدگاه خود را بنویسید